Mai 2009

Saluturi umbroase!

Iata ca frunzele s-au dezmortit iar caldura devine iar un calvar incredibil de greu de suportat! In aceste conditii, nu ma voi grabi sa scriu prea multe caci starea de veselie marcanta a celor din jurul meu ma face in a ma retrage in cele mai linistite unghere, departe de “trairea” si explozia culorilor vii.

A aparut si numarul 10 din revista Kogaionon, i-am vazut intr-un concert si pe prietenii mei de la AGALLOCH (unde i-am si inmanat lui John personal munca lui de cateva luni, adica revista mea) m-am intalnit si cu Christian de la TRIARII, dar si cu Simone Salvatori (SPIRITUAL FRONT), chiar si cu Damiano Mercuri (ROSE ROVINE E AMANTI), plus o discutie scurta cu talentatul baterist Moritz Neuner (DORNENREICH, GRAVEWORM), a fost si Seara Experimental Black unde INDIAN FALL si SHINING si-au facut treaba mai mult decat bine, am anuntat deja inca doua evenimente pentru anul acesta, unul pe 12 septembrie alaturi de ARCANA, DER BLAUE REITER & NARSILION si un altul pe 12 decembrie, ultimul urmand a fi dedicat prietenilor vechi dar si celor noi, toti cei ce vor dori sa petreaca o noapte intreaga alaturi de cativa artisti ce vor canta peste 5 ore iar alte ore bune vor sta la povesti cu cine vor dori!!!! Va fi un eveniment Dark Bombastic ce va avea o motivatie foarte serioasa… dar toate la timpul lor, nu neglijati insa Seara Ethereal Ambient din septembrie, unde suedezii si barcelonezii ne vor incanta cu acordurile lor in cca 3 ore de muzica!

Am fost si la concertul QVO VADIS din Bucuresti despre care am scris si o cronica aici, dar si la ANATHEMA, cronica aici.

Vara asta se pare ca iar avem din belsug evenimente, atat in tara cat si pe afara, eu am sa merg din nou la ARTMANIA sa-i vad pe OPETH dar si sa ma conving daca MY DYING BRIDE sunt in stare sa ne arate un show diferit de ceea ce tot fac ei in ultimii ani, unde pe “Cry Of Mankind” Aaron ingenuncheaza teatral si cade sfasiat, plus alte suplicii “copy-paste” care plac ochiului neinitiat. Acum au si un argument in plus, sa ne prezinte noul lor album care, din punct de vedere muzical, incepe genial dar se dilueaza incetul cu incetul, exceptand o piesa extrem de brutala care tine sa ne reaminteasca ca trupa inca mai canta Doom Death Metal. Oricum, un nume mare, respectabil, care nu trebuie ratat! Cat despre TRISTANIA si NIGHTWISH, probabil ca e bine ca vin in Romania dar pe mine ma lasa rece.

Vor mai fi si alte evenimente importante pentru multi, ANATHEMA fiind deja un brand consacrat in Romania iar Tarja care vine din nou aici, de data asta cu propria-i trupa.

Albume…. Zeci de albume, zeci de idei, sute de piese, mult prea multe realizari, mult prea multe labeluri, prea putine sunt si de calitate… le puteti verifica in playlist… dintre ele am deja si cateva recenzii, dar pe masura ce imi voi gasi timp si stare propice voi face mai multe si le voi publica. Am totusi o mica realizare dar o mare bijuterie: LUIGI RUBINO, cu un album scos la Prikosnovenie acum, o muzica clasica ce ma plimba de la Chopin si pana la Debussy sau Rachmaninov, cu un pian genial, viori apasatoare, violoncel grav si voci feminine calme: soprano, mezzo soprano, recitative… melancolie, tristete, romantism, nostalgie… de exceptie!

Alte albume de retinut: ARTESIA cu un Dark orchestral interesant, AYTHIS incearca sa copie cate ceva din DARK SANCTUARY, ATARAXIA cu un album dedicat exclusiv colectionarilor datorita bookletului remarcabil, ENSLAVED cu mult laudatul nou album Progressive Black, FINSTERFROST cu un material Pagan Black Metal foarte lucrat, FOLKEARTH cu alte doua noi realizari complexe, LONGING FOR DAWN cu un Doom Death Metal exemplar, MAGENTA cu un Dark Goth foarte comercial dar exploziv, MY DYING BRIDE deja bine primit de presa si fani, PENSEES NOCTURNE cu un Neo-Classical Depressive Black Metal de toata frumusetea sau un experimental STILLE VOLK care se intoarce la muzica naturii, cate un nou TRIST si GEIST care suna foarte bine pentru un Black Metal german, un nou si demential avantagardist album CODE, un elegant material al duetului Italian ce formeaza MEDUSA’S SPELL, un frumos Shoegaze sub numele ARCTIC PLATEAU, un nou AUTUMNBLAZE in formula de aur…

Sunt bucuros insa ca urmeaza sa apara in urmatoarele luni albume noi, interesante, ale unor artisti talentati, cum ar fi: BRENDAN PERRY, ARCANA, ORPHANED LAND, ALCEST, ROME, SPIRITUAL FRONT, ATARAXIA, CANAAN, LES DISCRETS, AGALLOCH, TENHI, DARK SANCTUARY, MONUMENTUM, ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO, BLACK TAPE FOR A BLUE GIRL, IKUINEN KAAMOS…

Am pus pe site si un nou interviu ce este inclus in Kogaionon #10, cu TENHI… Probabil ca pana la toamna ne vom mai intalni pe aici, doar pentru un nou Playlist si alte noutati underground!

Vara reconfortanta si relaxare din plin!

Mai, 2009

Comenteaza