Cecilia::Eyes

Nu stiu sa fi ramas fascinat in halul acesta de vreo trupa in ultima vreme, in ciuda duzinei pe care am tot ascultat-o…

Ei bine, m-a lovit din plin proiectul belgian CECILIA::EYES!!!!
Ascult in nestire de ceva vreme primele 2 realizari, “ Echoes From The Attic” si “Mountain Tops Are Sometimes Closer To The Moon” si parca nu ma mai satur!

Este o combinatie atat de inspirata intre diferite stiluri dar cu o amprenta proprie desavarsita… de la Shoegaze si Post Rock pana la Ambient si Psyhedelic, cu radacini in MOGWAI, SIGUR ROS si PINK FLOYD! Chris & Co lanseaza saptamana viitoare un nou material pe care vom avea si voce, ceea ce va face din sunetul acestui superb grup ceva cu totul si cu totul deosebit! Asemenea sonoritati merita de ascultat doar la volum maxim si intr-o izolare totala, pentru a putea rezona complet cu ceea ce executa muzicienii!

Dinamica invaluitoare a riffurilor de chitara contrasteaza ingenios cu un bass extrem de activ dar bine directionat iar bateria care “sparge” exact cand nu te astepti orice timida forma de monotonie… Avem si o piesa experimentala unde artistii beneficiaza si de o voce feminina pe cat de fragila pe atat de stranie, dar care contureaza o cu totul si cu totul alta dimensiune a piesei “The Airscrew”.

Va recomand din toata inima CECILIA::EYES si nu uitati: auditie la maximum, preferabil in casti!

Comenteaza